16-12-2018

Dames DOS’80/Olympia’89 winnen ook laatste wedstrijd van 2018

Dames DOS’80/Olympia’89 winnen ook laatste wedstrijd van 2018


De laatste wedstrijd van 2018 speelden de dames van DOS’80 zaterdagavond in Best tegen Aristos. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar het was DOS’80 dat uiteindelijk aan het langste eind trok en daarmee hun koppositie verstevigde, eindstand 13-18.


Goede start

De ziekenboeg aan Heesche zijde was rijkelijk gevuld, maar dat weerhield DOS’80 er niet van om uit de startblokken te schieten en meer dan uitstekend aan de wedstrijd te beginnen. Er werd snel gespeeld en dat had goed uitgespeelde aanvallen tot gevolg. Ook stond de verdediging goed en keepster Inge Turlings deed de rest. Zij verrichtte een aantal mooie reddingen en gaf zo haar ploeg een extra steuntje in de rug. Zo stond er na 20 minuten een ruime 2-7 voorsprong op het bord. Daarna verslapte de Heesche verdediging enigszins. Dat was voor Aristos het sein om zich terug te vechten in de wedstrijd. De ruststand was 8-11 in Heesch voordeel.


Gelijk opgaand

Het was Aristos dat na rust direct het initiatief nam en wist meteen het net te vinden. Het verschil van twee doelpunten bleef staan. DOS’80 wist het verschil van die twee doelpunten goed in stand te houden. Het waren Anne van Munster en Lisa Turlings die tegen het einde van de wedstrijd het verschil weer konden uitbreiden door mooi uitgespeelde aanvallen. Met debutante Cathelijn van Loon en jeugdspeelster Mirne Hoeks kon de wedstrijd gecontroleerd worden uitgespeeld en bleef de ongeslagen gehandhaafd.


Op de foto: Inge Turlings

Foto gemaakt door Ruud Schobbers

Delen