08-12-2018

Dames hebben geen kind aan tegenstander

Sporthal ’t Vijfeiken in Heesch was zaterdagavond het toneel waarin de dames van DOS’80 het op namen tegen The Flyers uit Wijchen. Door een grote overmacht was al snel duidelijk dat de overwinning niet in gevaar zou gaan komen voor de Heesche handbalsters. De eindstand 30-13 geeft hier blijk van.


Het heft in handen

Het was DOS’80 dat meteen heft in handen nam in deze wedstrijd. Binnen 30 seconden stond de ploeg van coach Niek Huitink al op een voorsprong door een terffer van Evi Hoeks. Deze voorsprong werd alleen nog maar uitgebreid. Binnen 15 minuten stond er al een ruime voorsprong op het bord: 10-3. Rosa van de Water maakte haar debuut en zij wist het net van The Flyers ook te vinden. Bij rust was er een geruststellende voorsprong van 15-6 voor de nummer één uit de competitie.


8 doelpunten op rij

De tweede helft begon slordig en er werden heel wat goede kansen om zeep geholpen. Maar daarna was het Sanne Turlings die haar ploeg op sleeptouw nam door 8 treffers op rij te scoren. Zij tilde de stand van 16-7 naar 24-9. In totaal wist zij 14 keer doel te treffen. Haar zus Inge Turlings deed ook een duit in het zakje door 2 strafworpen te keren. In de laatste minuten werd er nog even gas gegeven aan Heesche zijde om 30 doelpunten te scoren. Mirne Hoeks zorgde daar in de laatste minuut voor. DOS’80 verstevigt door deze overwinning zijn leiderspositie.

Delen