18-11-2018

Dames winnen opnieuw

Dames DOS’80/Olympia’89 winnen opnieuw


Zondagmiddag namen de handbaldames het op in een uitwedstrijd tegen Tachos uit Waalwijk. De Heesche formatie kwam niet in gevaar en wist met een ruime overwinning van 19-26 huiswaarts te keren.


Scherp begin

Met een enigszins gehavend team trad DOS’80 aan tegen Tachos, de nummer zes uit de competitie. Aan Heesche kant zijn er enkele blessures en kort na het begin kwam daar nog het uitvallen Sabine van Nistelrooij bij. Met nog maar één wisselspeler, moest DOS’80 van zich af gaan bijten. Door een uitermate scherpe start namen de Heesche dames een voorsprong van 0-3. Daarna ging het lange tijd gelijk op. Tachos probeerde met alle macht om DOS’80 op de knieën te krijgen, maar de Heesche ploeg o.l.v. coach Niek Huitink, toonde veerkracht. Met de rust was er nog één doelpunt voorsprong voor DOS’80, 11-12.


Penaltykiller

De tweede helft werd er met name goed verdedigd. Maar ook aanvallend wisten de Heesche handbaldames regelmatig het net te vinden. Tachos maakte regelmatig overtredingen die een 7-meter strafworp opleverden voor DOS’80.  Lieke van den Akker ontpopte zich als een ware penaltykiller. Door het benutten van deze buitenkansen, liep de voorsprong van DOS’80 op. Tachos was niet meer bij machte om het tij nog te keren. DOS’80 daarentegen speelde de wedstrijd prima uit en wist door deze zege de koppositie te behouden. Komende zaterdag spelen de dames van DOS’80 een thuiswedstrijd in sporthal ’t Vijfeiken, aanvang 19.00u. De toegang is gratis en de tegenstander is dan Groesbeeks Glorie de huidige nummer twee.

Delen