04-11-2018

Dames winnen nipt

Dames DOS’80/Olympia’89 komen met de schrik vrij


Zondagmiddag speelden de dames van DOS’80 een uitwedstrijd tegen PSV uit Eindhoven, de nummer vier van de ranglijst. Het Heesche team bracht zichzelf onnodig in moeilijkheden door in de beginfase achter de feiten aan te lopen. Met een uiterste krachtsinspanning werd de winst toch veilig gesteld.


Afstandsschoten

Het begin van de wedstrijd was voor PSV, met rake afstandsschoten zetten zij DOS’80 op een achterstand van vier doelpunten. Ook mistten de Heesche dames enkele opgelegde kansen. Na een kwartier kreeg de Heesche verdediging meer grip op het aanvalsspel van PSV. Vlak voor het einde van de eerste helft werd de gelijkmaker geproduceerd. Het was Anne van Munster die ervoor zorgde dat DOS’80 met één doelpunt voorsprong de rust in ging, 12-13.


Spannende eindfase

Na de thee wist DOS’80 de inmiddels goed ingeslagen weg voort te zetten. De verdediging bleek op orde en aanvallend wist Selina van den Hurk het net met regelmaat te vinden. Dit resulteerde in een veilige voorsprong van drie doelpunten van het Heesche team. Tegen het einde van de wedstrijd wist PSV nog eenmaal hun rug te rechten en kwamen de gasten uit Eindhoven nog dichtbij een stunt. Het waren de Heesche dames die hun hoofden net iets koeler wisten te houden en met minimale voorsprong de wedstrijd winnend af te sluiten, eindstand 28-29. Dit tot tevredenheid van speelster Sanne Turlings: “We hebben laten zien dat we door een enorme vechtlust en hard werken deze wedstrijd over de streep hebben kunnen trekken!”

Delen