27-10-2018

Dames verslaan koploper

Dames DOS’80/Olympia’89 leggen koploper over de knie


Afgelopen zaterdagavond namen de handbaldames van DOS’80 het op tegen de koploper Aristos uit Best. In de tweede helft wist DOS’80 een groot verschil te creëren en door de winst de koppositie over te nemen van hun tegenstander.


In evenwicht

In de eerste helft was het DOS’80 die meteen het heft in handen nam. De verdediging was op orde en aanvallend werd er vanuit verschillende posities gescoord.  Zo wist Quinty Kuijpers, als linkshandige speelster, vanuit de rechterhoek tweemaal te scoren. Zij bracht een 9-7 voorsprong op het bord in het voordeel van DOS’80. Dat dit, met nog ruim zeven minuten te spelen, het laatste doelpunt van de thuisploeg zou zijn in de eerste helft, kon niemand vermoeden. Het was Aristos dat de rug rechtte en aanklampte tot een 9-9 ruststand.


Uitstekende tweede helft

Het was DOS’80 die meteen in de eerste aanval wisten te scoren. De toon was hiermee direct gezet voor een uitstekende tweede helft. Op 12-9 was het Inge Turlings die een 7-meter strafworp wist te keren en in de daaropvolgende aanval was het Sanne Turlings die het net wel wist te vinden. Daarmee was er een serieus gat geslagen. Vervolgens was het DOS’80 dat de klok sloeg. De ploeg, onder leiding van trainer/coach Niek Huitink, wist door goed uitgespeelde aanvallen verder uit te lopen naar 18-10. Even stribbelde Aristos nog wat tegen, maar het was Selina van den Hurk in de eindfase van zich deed spreken met drie doelpunten. Eindstand 23-16.

Delen