14-10-2018

Eenvoudige winst dames

Dames DOS’80/Olympia’89 zetten Flyers eenvoudig opzij


Afgelopen zondag namen de handbaldames van DOS’80 het op tegen de Flyers uit Wijchen.  De dames wisten de goede lijn van vorige goed voort te zetten. Dit leverde in Wijchen een ruime overwinning op van 15-27.


Verdediging staat als huis

DOS’80 begon de uitwedstrijd tegen The Flyers uit Wijchen ijzersterk en met veel vertrouwen. Dat resulteerde in een verdediging die er als een huis stond. Inge Turlings maakte wederom indruk en zo liepen de Heesche dames naar een 0-8 voorsprong uit. Het eerste tegendoelpunt  van The Flyers kwam uit een strafworp en dat was tekenend voor de sterke verdediging. Ook aanvallend lieten verschillende speelsters zich zien, Lieke van Ieperen werd uitstekend gevonden op de cirkel en zij pikte zo menig goaltje mee.  De dames gingen de rust in met een riante voorsprong van 3-9.


Eenvoudige scores

De tweede helft werd DOS’80 wat in slaap gesukkeld door het trage spel van hun tegenstanders. The Flyers wisten daarom met afstandsschoten ook hun doelpunten mee te pikken. Maar er bleek geen vuiltje aan de lucht voor de Heesche dames. Nimmer kwamen The Flyers ook maar een beetje in de buurt van hun opponenten. Spannend werd het voor de toeschouwers niet. Aanvallend had DOS’80 haar zaakjes op orde en Evi Hoeks van afstand goed het net te vinden. Zo werd de overwinning gemakkelijk veilig gesteld en kon iedereen tevreden terugkijken op een uitstekend gespeelde wedstrijd.  

Delen