10-09-2018

Ruime winst heren

De handballers van Olympia’89/DOS’80 zijn uitstekend begonnen aan hun derde seizoen in de eerste divisie. De ruime zege bij Havas, vorig seizoen net als de Ossenaren ook deelnemer aan de play-offs, kwam vooral tot stand dankzij een ijzersterke tweede helft: 20-34 (12-13). Dat maakt dat de ploeg van trainer Frans van Erp direct mede-koploper is, voor wat het waard is na één speelronde.

Olympia begon met vertrouwen aan het duel. Het jaar 2018 verloopt tot nu toe ontzettend goed, qua spel en resultaten, al werd  promotie naar de eredivisie op een haar na gemist. En ook de voorbereiding verliep naar wens. In de eerste helft leidde dat niet direct tot flitsend spel. Het begin was voor de gasten (2-4), daarna was het de beurt aan de gastheren om het beste van het spel te hebben (9-7), maar de laatste klap voor rust was toch weer voor Olympia: 12-13.

De rood-zwarten stonden met een soortgelijke score voor in de allereerste wedstrijd van het kalenderjaar (12-14), maar toen stortte het spel volledig in en volgde er een nederlaag van 34-28. Achteraf bleek het de ommekeer van de jaargang 2017/2018. Dit seizoen hoopt Olympia er direct al in de eerste seizoensheflt te staan. Daar werd in de kleedkamer nog even aan herinnerd. Het spel in de tweede helft moest echt beter.

En werd ook echt beter. Havas maakte dan wel 13-13, maar vier Osse treffers op rij zorgden voor een Vorentscheidung in de wedstrijd: 13-17. Vanaf die stand maakte Olympia het verschil alleen maar groter, mede dankzij een ontketende Wout van Iperen die na rust liefst acht treffers liet aantekenen. En ook neef Harm van Iperen was in de slotfase op dreef met vier goals. Ook leuk: invaller-keeper Roy Govers redde een strafworp (en drie andere inzetten) van de ploeg uit Almere, zie video hieronder.

Delen