16-06-2019

Gezellige avond met gedenkwaardige momenten

De receptie vrijdagavond in de Mondriaan-kantine waarbij de heren gehuldigd werden voor hun promotie en de naam van de nieuwe fusieclub werd onthuld, was een grandioos succes. De spelers werden nog één keer op prachtige wijze in het zonnetje gezet voor hun historische prestatie en de naam Dynamico leverde veel positieve reacties op. Een mooie avond weer georganiseerd door de activiteitencommissie, die later in de avond ook met een presentje werd bedankt.


De Osse burgemeester Wobine Buijs was voor deze speciale gelegenheid naar de Mondriaan-kantine toe gekomen. Zij zag hoe de heren over een rode loper met een erehaag - op de klanken van ‘we are the champions’ - werden binnengehaald. Vervolgens nam voorzitter Pieter Cornelissen-Wenting het woord om vervolgens de microfoon door te passen aan de burgemeester.


Ze vertelde trots te zijn op wat de ploeg gepresteerd had en ook de manier waarop, als vrienden en met doorzettingsvermogen. De burgemeester haalde twee mensen naar voren. Eerst trainer Frans van Erp die chocolade kreeg overhandigd met als boodschap dat hij die wel kon gebruiken tijdens het studeren voor zijn trainersdiploma’s. Daarna mocht aanvoerder Erik Loeffen komen die een ‘Dat = Oss’ vlag kreeg aangeboden, voor bij de uitwedstrijden.


Laatstgenoemde zag dat na de ‘ceremonie’ de snor van zijn vader eraf ging. Het gevolg van een weddenschap: als jullie promoveren, dan gaat die eraf. En zo geschiedde. De heren kregen ook nog van de collega’s van KPJ Geffen een vette cheque voor handbalmaterialen. Na dit informele gedeelte volgde er weer even een plechtiger moment. Erik Loeffen kwam naar voren, vertelde nog kort over de laatste weken en bedankte een waslijst aan vrijwilligers zonder wie het team niet kan. De laatste verrassing kwam van Toon van de Goor, een van de oprichters van de club. Hij bood de spelers een seizoensboek aan, dat volgende week aan hen zal worden overhandigd. Hier wordt momenteel de laatste hand aan gelegd en belooft een prachtig historisch document te worden.


Daarna werden de twee voorzitters naar voren gehaald om het tweede deel van de avond in te luiden, de onthulling van de nieuwe clubnaam. Vóór de bekendmaking stelden de voorzitters wederom tevreden vast dat het fusietraject tot nu toe uitstekend verloopt en dat de besturen en commissies al heel prettig samenwerken. Pieter Cornelissen-Wenting vond dat de onthulling van de naam de fusie heel concreet maakt, maar had ook op iets meer stemmen gehoopt dan de kleine 200 die werden uitgebracht. Cor van Erp roemde de wijze waarop alles tot nog toe gaat en de inbreng van de leden bij vele fusiestappen. Desgevraagd wilde hij om tactische redenen niet zeggen op welke naam hij zelf gestemd had.

Dat was zo’n beetje de laatste opmerking voor het onthullingsfilmpje werd ingestart. Het door Olaf Langens gemaakte item bouwde de spanning goed op, waarna er van 10 tot 0 werd afgeteld. Ta-daa… de naam werd Dynamico. Beide voorzitters zeiden direct een goed en krachtig gevoel te hebben bij de naam en hoopten dat de nieuwe fusieclub een dynamisch geheel werd, passend bij de naam. Hierna werd ook het tweede officiële gedeelte van de avond afgesloten. Daarna bleef het nog lang gezellig in de Mondriaan-kantine, waarbij nog vaak gehoord werd dat de nieuwe naam op veel waardering kon rekenen.

Delen