14-06-2019

DYNAMICO GEKOZEN ALS FUSIENAAM

Dynamico, die naam hebben jullie gekozen voor de fusievereniging die ingaat per 2020. Officieel smelten DOS’80 en Olympia’89 al per januari samen, maar de nieuwe naam wordt pas gehanteerd vanaf het seizoen 2020/2021. De naam werd vrijdagavond met een ‘aftelfilmpje’ onthuld tijdens een receptie in de Mondriaanbar. Die werd gehouden ter gelegenheid van de promotie van het gezamenlijke eerste mannenteam naar de eredivisie, het hoogste nationale niveau. De Osse burgemeester Wobine Buijs was daarbij aanwezig.


Dynamico was een van de vijf overgebleven kandidaat-namen na een eerste stemronde. Andere namen waar in de tweede ronde op gestemd kon worden, waren HEOS’20, DOC’20, Juntos en Nova Unitas. Dynamico was in eerste instantie bedacht als Dinámico Maasland, maar in de eerste stemronde werd duidelijk bij de stemverklaringen dat de streeknaam voor de leden niet van toegevoegde waarde was. Later werd ook bepaald dat de schrijfwijze werd verNederlandst. Dynamico verwijst naar het Spaanse woord voor dynamisch, een verwijzing naar het dynamische karakter van de handbalsport.


Olympia en DOS gaan nu de laatste fase in van het fusietraject. Nu de clubnaam bekend is, gaat een ontwerper aan de slag met mogelijke logo’s en clubkleuren. Daarvan worden jullie uiteraard op de hoogte gehouden, net zoals van andere ontwikkelingen die ons één club gaan maken.

Delen