24-02-2019

Dames DOS'80 verslikken zich

Zondagmiddag namen de dames van DOS’80 het op in Eindhoven tegen PSV. DOS’80 kwam aanvallend niet goed in hun spel en mede daardoor werd er verloren met 19-17. Door deze nederlaag hebben de Heesche handbalsters nog slechts één punt voorsprong op rivaal GHV uit Goirle. Met nog twee wedstrijden te gaan kan DOS’80 zich geen misstap meer permitteren. Beide wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om zich tot kampioen te kunnen laten kronen.


Op voorhand wist DOS’80 dat er een lastige uitwedstrijd op het programma stond. Verdedigend had de Heesche formatie hun zaakjes op orde. Aanvallend verliep het echter moeizaam. Het tempo lag te laag waardoor PSV zich verdedigend goed kon instellen. Er werden zeker kansen gecreëerd, maar in de afronding liet men mogelijkheden liggen.  Zo liep DOS’80 steeds tegen een achterstand aan en als DOS’80 op gelijke voet wist te komen, was het PSV dat aan het langste eind trok. Met een 9-8 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.


De tweede helft leek een exacte kopie van de eerste helft. Verdedigend werd er een schepje bovenop gedaan en dat resulteerde in een kleine voorsprong halverwege. Het tij kon niet gekeerd worden en naast een uitstekende PSV-goalie stond de paal ook menigmaal in de weg. Aanvallend bracht DOS’80 toch te weinig. PSV nam het roer over en wist DOS’80 met lege handen naar huis te sturen. De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 maart in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch. Toegang gratis.

Delen