18-02-2019

Heren verliezen opnieuw thuiswedstrijd

De strijd om plek twee wordt nog spannend in de eerste divisie handbal mannen. De titel ging zaterdag officieus naar WHC-Hercules, maar wie tweede wordt, is nog zeer de vraag. Olympia'89/DOS'80 verloor zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal van E&O 2 (26-29 na ruststand van 12-14), vier dagen na de prachtige bekerontmoeting met Volendam.

Omdat Havas wel won, kwam die ploeg in punten langszij. Dankzij een beter doelsaldo staat Olympia nog wel tweede, een plek die mogelijk ook recht geeft op directe promotie. Beide teams hebben nog vier duels voor de boeg. De Ossenaren spelen nog tegen middenmoters en ploegen die onderaan de ranglijst te vinden zijn. Dat dat geen garantie is voor succes, hebben de rood-zwarten dit seizoen helaas maar al te vaak bewezen. Tegen topploegen wordt er altijd het beste in zichzelf naar boven gehaald, maar in andere wedstrijden gebeurt dat te vaak niet, zo ook dit weekeinde. E&O 2 nam bij 2-2 het heft in handen en deed dat bij 11-11 opnieuw. In de tweede helft kwam Olympia nog één keer tot twee punten verschil (21-23), maar vervolgens werd de comeback weer in de kiem gesmoord door de Emmenaren.

Olympia'89/DOS'80 - E&O 2 26-29 (12-14). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Kevin de Leeuw 4, Erik Loeffen 4, Geert van de Goor 4, Thomas van Kessel 2, Twan van Iperen 1, Harm van Iperen 1, Frennie Bens 1, Jelte Hiemstra 1.

Delen