16-02-2019

Dames DOS’80/Olympia’89 boeken degelijke zege

Zaterdagavond speelden de dames van DOS’80 in sporthal ’t Vijfeiken een wedstrijd tegen middenmoter Aristos uit Best. Na de rust liepen de Heesche handbalsters eenvoudig weg van hun tegenstanders. Het werd een degelijke overwinning van 22-19.


Uitstekend van start

DOS’80 kwam uitstekend uit de startblokken. Met snel aanvallend spel werden de gaten in de verdediging van Aristos eenvoudig gevonden. Evi Hoeks nam vanaf de opbouwpositie het doel onder vuur en wist in de beginfase 3 van de 5 doelpunten achter haar naam te schrijven. Daarnaast was het Lieke van den Akker die vanaf de hoek regelmatig het net wist te vinden. Aristos stelde daar aanvankelijk weinig tegenover, maar de gasten uit Best gaven zich niet zomaar gewonnen. Met een tactische verdedigende ingreep slaagden zij erin om een 11-6 achterstand om te buigen naar een 11-10 ruststand.


Degelijk spel

Aristos wist meteen in de tweede helft de gelijkmaker te produceren, maar het was daarna DOS’80 dat het gaspedaal intrapte. Marli van Iperen wist tweemaal fraai te scoren. Keepster Inge Turlings, gesteund door een sterke verdediging, wist in deze fase ook nog eens twee strafworpen keren. Iets dat zij in de eerste helft ook al had laten zien. Na 10 minuten stond de teller op 17-11. DOS’80 liet af en toe de teugels wat vieren, maar de overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. De wedstrijd werd degelijk uitgespeeld en daarmee was de 15e overwinning een feit.

Delen