27-01-2019

Dames maken misstap

Zaterdagavond liepen de dames van DOS’80 tegen hun eerste nederlaag van het seizoen op. Groesbeeks Glorie wist met één doelpunt verschil te winnen en daarmee de Heesche dames zonder punten naar huis te sturen.


Goed van start

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor DOS’80. DOS’80 scoorde meteen en verdedigend zat het goed dicht. De aanvallen daarentegen verliepen bijzonder stroef. Het lukte de opbouwspeelsters niet om voldoende druk te leggen en zo ruimte te creëren voor de cirkel- en hoekspeelsters. Er werd nauwelijks gebruikt gemaakt van ingestudeerde patronen om de verdediging van Groesbeek op de proef te stellen. Hierdoor ontstond er een spannende strijd, die een 11-11 ruststand opleverde.


Aanval schoot te kort

In de tweede helft kon DOS’80 andermaal geen vuist maken in de aanval. Nu was het Groesbeeks Glorie dat wel het net wist te vinden en in het eerste kwart uitliep naar 15-11. Een kwartier lang wist de Heesche ploeg geen enkel doelpunt te maken. Met nog maar weinig tijd op de klok, was het voor DOS’80 zaak om snel wat doelpunten te maken. Dit lukte door vechtlust en voor iedere bal te knokken. Daardoor kwam DOS’80 terug tot 16-16. De wedstrijd leek zich te kantelen in Heesch voordeel, maar het was uiteindelijk Groesbeek dat aan het langste eind trok en won met 17-16.


Komende zaterdag spelen de dames om 19.00u in sporthal ’t Vijfeiken tegen GHV, die 2estaan. Bij winst maakt DOS’80 een grote stap in de richting van het kampioenschap. Toegang is gratis.

Delen