20-01-2019

Dames blijven op koers

Dames DOS’80/Olympia’89 blijven op koers


Zaterdagavond speelden de dames van DOS’80 in sporthal ’t Vijfeiken tegen Tachos uit Waalwijk. De ploeg ligt volledig op koers voor het kampioenschap, ook zaterdagavond werd er zege toegevoegd. Al vroeg in de wedstrijd liet de koploper zien dat er voor Tachos weinig eer te behalen zou zijn. De eindstand was 26 -12.


Van meet af aan

Binnen vijf minuten prijkte er al een 3-0 voorsprong voor de Heesche formatie op het bord. DOS’80 maakte hierdoor meteen duidelijk aan hun tegenstanders uit Waalwijk dat er maar één ploeg met de punten vandoor zou gaan. De verdediging stond als een huis en gaf weinig kansen weg en keepster Inge Turlings deed de rest. Zij wist deze wedstrijd twee strafworpen te keren. Aan Heesche zijde wist Marli van Iperen vanaf zeven meter wel toe te slaan door deze vijf buitenkansen wel te verzilveren. Bij rust was de voorsprong voor DOS’80 12-6.


Mooie aanvallen

De tweede helft zou grotendeels een kopie worden van de eerste. Er was geen sprake van enige wedstrijdspanning, maar het Heesche publiek werd wel degelijk vermaakt door mooie aanvallen. Met ingestudeerde aanvalspatronen werd menige aanval afgerond. Selina van den Hurk kon, na een blessure, weer speelminuten maken om in het ritme te komen. Ook met maar zes tegendoelpunten in de tweede helft liet DOS’80 zien dat ze heer en meester zijn deze competitie. Met een riante voorsprong van zeven punten op de nummer twee zit de Heesche formatie stevig in het zadel.

Delen