13-01-2019

Eenvoudige winst dames

Zondagmorgen namen de handbalsters van DOS’80 het op tegen Internos uit Etten-Leur, de hekkensluiter uit de competitie. De lijstaanvoerders hadden geen enkele moeite om hun opponent aan de kant te schuiven. Het werd in Etten-Leur een eenvoudige zege met maar liefst 14-32.


Alles op orde

Na de wedstrijd van vorige week, waarin de verdediging niet goed functioneerde, was dit van meet af aan op orde. Er werd uitstekend verdedigd en als er eens een schot doorkwam, zorgde keepster Inge Tulings voor de rest. Dit had tot gevolg dat er maar vijf tegendoelpunten in de hele eerste helft waren te bewonderen voor de thuisploeg uit Etten-Leur. Aanvallend creëerde DOS’80 meer dan voldoende kansen en liep van aanvang aan al weg bij hun tegenstanders. De ruststand van 5-13 was meer dan verdiend, al had deze nog hoger kunnen uitvallen als er nog zorgvuldiger zou worden omgesprongen met de kansen.


Gecontroleerd

De tweede helft zou een kopie worden van de eerste helft, met dien verstande dat de afronding nog beter op orde was dan de eerste 30 minuten. Alle speelsters pikten hun doelpuntje mee. Internos bood weinig weerstand en kon tegen de koploper weinig inbrengen. DOS’80 wist de magische grens van dertig doelpunten te doorbreken, iets wat in dameswedstrijden zelden het geval is. Tevreden keerden de Heesche speelsters huiswaarts. Komende zaterdag spelen de dames om 20.00u in sporthal ’t Vijfeiken. De toegang is gratis.

Delen